Eveline Broekhuizen

Hallo, ik ben Eveline. Ik ben schrijfcoach, redacteur en corrector.

Ik woon samen met mijn vriend in Schagen. Ik ben dol op vegetarisch koken (en eten). Ik speel harp, reis graag en vind sporten steeds leuker!

In 2013 heb ik Elibro Tekst & Redactie opgericht en sindsdien heb ik diverse uitgeverijen, ondernemers en auteurs geholpen om mooie boeken uit te brengen. Ik werk graag met ondernemers die hun missie willen delen met de wereld en met schrijvers die echt werk willen maken van hun boek. 

Haal het beste van
jouw verhaal naar boven

Voordat ik als zelfstandig redacteur en schrijfcoach aan de slag ben gegaan, heb ik vijf jaar bij Uitgeverij Wereldbibliotheek gewerkt. Bovendien heb ik ervaring als eindredacteur van diverse tijdschriften en als docent Nederlands aan het mbo.

Ik heb Nederlands gestudeerd en de master redacteur/editor gevolgd aan de UvA. Deze studie, de ideale voorbereiding voor een baan in het boekenvak, heb ik cum laude afgerond. ​

Wil je meer weten over mij? Kijk eens op LinkedIn of volg me op Facebook, Instagram en Twitter.

Portfolio

Op freelance basis heb ik diverse uitgeverijen en auteurs geholpen om mooie boeken tot stand te laten komen.

 

Mijn voorkeur gaat uit naar literaire romans, thrillers, managementboeken en fantasy. Maar je kunt voor elk genre bij mij terecht!

Daarnaast verzorg ik de eindredactie van (online) magazines, ik schrijf interviews en redigeer blogs.  

Testimonials

Eveline is een professional. Vanaf de start van onze samenwerking voelde ik dat ik er niet meer alleen voor stond. Ze hielp me met de tekst, de inhoud en het houden van overzicht. En ze deed meer. Ze is een motivator en wist altijd haarfijn de juiste momenten, en toon, te kiezen om me weer op het (soms verloren) spoor te zetten. Ik hoop dat ze me bij mijn volgende boek weer wil coachen!

Daan Jensen

Wat een TOP schrijfcoach ben jij voor mij! Telkens als ik te veel in mijn hoofd ga zitten, en me te veel focus op het eindresultaat, stimuleer jij mij om gewoon te schrijven. Dat maakt dat mijn schrijfproces weer gaat stromen en ik opnieuw plezier heb in het proces. Door jou besef ik dat de reis ernaartoe net zo belangrijk is als de eindbestemming. Dankjewel daarvoor! 

Evelyn Koelewijn

Onbeperkt Puur

De structuursessie met Eveline heeft me bewust gemaakt van de spanningsopbouw in mijn verhaal. Eveline had zich goed voorbereid en zij kan haar opmerkingen en adviezen helder overbrengen. Het was een inspirerende sessie die ik andere schrijvers zeker kan aanbevelen, in elke fase van het schrijfproces.

Ik vind Eveline echt TOP! Zij wist mij heel goed te bemoedigen, kon precies die woorden gebruiken die bij mij aansloten en ik voelde dat ze mijn boek echt de moeite waard vond!

Ze heeft alle hoofdstukken voor mij geredigeerd en ook geholpen met het voorstel naar uitgevers te sturen. De kwaliteit is daardoor enorm omhooggegaan. En het fijnst vind ik, dat ik er nu echt helemaal achter sta! Ik denk nu zelf ook: wow, dit is echt een mooi boek voor vrouwen die met emotie-eten worstelen.

Kortom, wil je een boek schrijven, schakel Eveline in!

Auteur van 'Bevrijd je leven van emotie eten'

Het leuke van Eveline is dat ze zo met me meedenkt. Ze kan zich perfect in een verhaal inleven en weet mij altijd een zetje in de juiste richting te geven wanneer dat nodig is. Ik ben heel blij met haar opmerkingen en suggesties. Met name voor mijn eerste thriller Retour Spitsbergen was zij onmisbaar. Haar kritiek is opbouwend. Eveline laat je als auteur altijd in je waarde.

Pepper Kay

Auteur van o.a. 'Retour Spitsbergen'

Ik heb een verhaal-analyse en redactie laten doen door Eveline Broekhuizen en kan haar van harte aanbevelen! Niet alleen vanwege de kundige redactie, maar vooral ook vanwege de manier waarop. Erg blij mee!

Woorden van Meij

Een redacteur is onmisbaar voor een boek. Eveline heeft me bij Ruimte voor liefde fantastisch geholpen. Ze werkt snel, opbouwend, positief kritisch en geeft je boek net dat beetje extra waar je zelf overheen kijkt.

Auteur van 'Ruimte voor liefde'

Elibro Tekst & Redactie beveel ik van harte aan. Enthousiast gaat Eveline aan de slag en komt terug met het redactiewerk en een adviesrapport. Hier heb ik veel aan gehad. Ook na de redactie blijft Eveline in contact en dat waardeer ik zeer. 

Auteur van 'Een toekomst als VA'

De structuursessie van Eveline was een gezellige en prettige ervaring. Ze denkt mee, duikt in je verhaal en weet haarscherp aan te geven hoe je boek in wording in elkaar zit. Het heeft mij erg geholpen!

Renée Lelieveld

Eveline is een fijne sparringpartner en weet veel van het boekenvak. Ze is erg betrokken en doet veel moeite om je te helpen. Ik vond het leerzaam om met haar als coach mijn eerste boek te schrijven en bovendien heel gezellig!

1 / 3

Please reload

Wil je mogelijkheden bespreken rond jouw boek?

Mail dan vrijblijvend je manuscript naar info@elibrotekstenredactie.com

of bel: 06-106 54 704

Volg me ook op:

  • Grijs Facebook Icon
  • Gray Instagram Icon
  • Gray Twitter Icon
  • Gray LinkedIn Icon

© 2013-2019 by Elibro Tekst & Redactie, Schagen. 

All rights reserved.

Foto's Eveline: Kim de Vries Fotografie