Eveline Broekhuizen

Ik ben schrijfcoach voor coaches die een boek schrijven. Begonnen als redacteur, wat ik jaren met veel plezier heb gedaan. Dankzij de boeken die ik onder ogen kreeg, de schrijvers met wie ik samenwerkte en mijn persoonlijke ontwikkeling, ontdekte ik steeds meer dat ik wil en kan coachen. Niet alleen nakijken en controleren, juist inspireren, meedenken en motiveren. Ik breng orde in de chaos van al je ideeën, maak je wegwijs in het boekenvak, help je verder en zorg dat je blijft schrijven, zodat je jouw boek aan de wereld kunt presenteren. 

 

Inmiddels heb ik ruim tien jaar ervaring en tientallen auteurs begeleid tijdens het schrijven van hun boek. Toen ik een paar jaar geleden mindfulness ontdekte, merkte ik dat je dit geweldig kunt gebruiken als inspiratie en voorbereiding om te schrijven vanuit je hart. Sindsdien schrijf ik weer en geef ik mijn lessen via coaching door aan andere ondernemers. 

Haal het beste van
jouw verhaal naar boven

Voordat ik als zelfstandig redacteur en schrijfcoach aan de slag ben gegaan, heb ik vijf jaar bij Uitgeverij Wereldbibliotheek gewerkt. Daarvoor studeerde ik Nederlands en volgde ik de master redacteur/editor aan de UvA. Deze studie, de ideale voorbereiding voor een baan in het boekenvak, heb ik cum laude afgerond. ​

Wil je meer weten over mij? Kijk eens op LinkedIn of volg me op Facebook & Instagram.

Portfolio

1/1

Testimonials

Eveline is een professional. Vanaf de start van onze samenwerking voelde ik dat ik er niet meer alleen voor stond. Ze hielp me met de tekst, de inhoud en het houden van overzicht. En ze deed meer. Ze is een motivator en wist altijd haarfijn de juiste momenten, en toon, te kiezen om me weer op het (soms verloren) spoor te zetten. Ik hoop dat ze me bij mijn volgende boek weer wil coachen!

Daan Jensen

Wat een TOP schrijfcoach ben jij voor mij! Telkens als ik te veel in mijn hoofd ga zitten, en me te veel focus op het eindresultaat, stimuleer jij mij om gewoon te schrijven. Dat maakt dat mijn schrijfproces weer gaat stromen en ik opnieuw plezier heb in het proces. Door jou besef ik dat de reis ernaartoe net zo belangrijk is als de eindbestemming. Dankjewel daarvoor! 

Evelyn Koelewijn

Onbeperkt Puur

Eveline heeft mijn boek geredigeerd en wow, wat is het goed geworden! Eveline merkt precies op waar het mank loopt, weet exact hoe het nog beter kan worden, en tovert met woorden. Door haar is mijn boek echt een verdomd goed boek geworden.

Jikkie Has

Zakelijk Zelfvertrouwen

De structuursessie met Eveline heeft me bewust gemaakt van de spanningsopbouw in mijn verhaal. Eveline had zich goed voorbereid en zij kan haar opmerkingen en adviezen helder overbrengen. Het was een inspirerende sessie die ik andere schrijvers zeker kan aanbevelen, in elke fase van het schrijfproces.

Ik vind Eveline echt TOP! Zij wist mij heel goed te bemoedigen, kon precies die woorden gebruiken die bij mij aansloten en ik voelde dat ze mijn boek echt de moeite waard vond!

Ze heeft alle hoofdstukken voor mij geredigeerd en ook geholpen met het voorstel naar uitgevers te sturen. De kwaliteit is daardoor enorm omhooggegaan. En het fijnst vind ik, dat ik er nu echt helemaal achter sta! Ik denk nu zelf ook: wow, dit is echt een mooi boek voor vrouwen die met emotie-eten worstelen.

Kortom, wil je een boek schrijven, schakel Eveline in!

Auteur van 'Bevrijd je leven van emotie eten'

Eveline heeft me vakkundig geholpen met het polijsten van mijn manuscript. Bij de analyse van het werk gaf ze diverse goede adviezen (waardoor mijn werk bijvoorbeeld van de derde persoonsvorm, naar de veel betere eerste ging). Met het redigeren heeft ze mijn uitgebreid verhaal kunnen transformeren tot een vlot lopende, goed volgbare machine. Mijn schrijfvaardigheden zijn er zeker beter op geworden!

Als kers op de taart heeft ze me geholpen met het aanschrijven en uitzoeken van verschillende uitgeverijen, waardoor mijn manuscript hopelijk op een dag in de winkels zal liggen!

Eveline kan haar tips helder overbrengen en houdt zich aan de deadlines en afspraken. Zeker een aanrader!

Robin Schalk

Auteur

Het leuke van Eveline is dat ze zo met me meedenkt. Ze kan zich perfect in een verhaal inleven en weet mij altijd een zetje in de juiste richting te geven wanneer dat nodig is. Ik ben heel blij met haar opmerkingen en suggesties. Met name voor mijn eerste thriller Retour Spitsbergen was zij onmisbaar. Haar kritiek is opbouwend. Eveline laat je als auteur altijd in je waarde.

Pepper Kay

Auteur van o.a. 'Retour Spitsbergen'

Ik heb een verhaal-analyse en redactie laten doen door Eveline Broekhuizen en kan haar van harte aanbevelen! Niet alleen vanwege de kundige redactie, maar vooral ook vanwege de manier waarop. Erg blij mee!

Woorden van Meij

Een redacteur is onmisbaar voor een boek. Eveline heeft me bij Ruimte voor liefde fantastisch geholpen. Ze werkt snel, opbouwend, positief kritisch en geeft je boek net dat beetje extra waar je zelf overheen kijkt.

Auteur van 'Ruimte voor liefde'

Elibro Tekst & Redactie beveel ik van harte aan. Enthousiast gaat Eveline aan de slag en komt terug met het redactiewerk en een adviesrapport. Hier heb ik veel aan gehad. Ook na de redactie blijft Eveline in contact en dat waardeer ik zeer. 

Auteur van 'Een toekomst als VA'

1 / 3

Please reload

Wil je dat jouw boek er écht komt? Meld je dan aan voor een kennismakingsgesprek. Stuur een mailtje naar info@elibrotekstenredactie.com waarin je kort iets vertelt over jouw boekidee. Ik zal contact met je opnemen, zodat we samen, vrijblijvend kunnen kijken wat de beste volgende stap is voor jou.  ​ ​

Volg me ook op:

  • Grijs Facebook Icon
  • Gray Instagram Icon
  • Gray LinkedIn Icon

© 2013-2019 by Elibro Tekst & Redactie, Schagen. 

All rights reserved.

Foto's Eveline: Kim de Vries Fotografie