• Eveline Broekhuizen

Een nieuw begin


Een nieuw jaar, een nieuw begin. Vorig jaar begon ik mijn jaar in de wetenschap dat ik binnen twee maanden werkloos zou zijn. Nu heb ik mijn eigen bedrijf.

Wat 2014 me zal brengen? Ik weet het nog niet. Voor me ligt een schone lei.


Zo’n schone lei of een blanco canvas kan best intimiderend zijn. Ook voor schrijvers. Terwijl het begin van je verhaal juist zo belangrijk is. En dan niet alleen die vermaledijde beginzin waarop iedereen zo hamert, maar ook de eerste alinea’s en de eerste pagina’s. Je trekt de aandacht van de lezer en houdt hem vast.

Veel schrijvers moeten in het begin nog inkomen. Ze zoeken naar de juiste toon en een interessante verhaallijn, waardoor het even duurt voordat hun verhaal op gang komt.

Heb jij hier ook last van? Probeer in een volgende versie dan eens de eerste drie, vier alinea’s over te slaan. Misschien begint je verhaal nu midden in de actie en is al dat voorspel helemaal niet noodzakelijk. Of probeer je verhaal eens vanaf het eind te vertellen, door in een proloog alvast een vooruitblik te werpen.

Wees niet bang om te experimenteren. Je kunt altijd opnieuw beginnen!


3 keer bekeken

Wil je dat jouw boek er écht komt? Meld je dan aan voor een kennismakingsgesprek. Stuur een mailtje naar info@elibrotekstenredactie.com waarin je kort iets vertelt over jouw boekidee. Ik zal contact met je opnemen, zodat we samen, vrijblijvend kunnen kijken wat de beste volgende stap is voor jou.  ​ ​

Volg me ook op:

  • Grijs Facebook Icon
  • Gray Instagram Icon
  • Gray LinkedIn Icon

© 2013-2019 by Elibro Tekst & Redactie, Schagen. 

All rights reserved.

Foto's Eveline: Kim de Vries Fotografie