• Eveline Broekhuizen

Mijn ondernemersverhaal: start & succes


Vlak voordat ik startte met Elibro Tekst & Redactie, liet ik bijna al mijn zekerheden varen. Na ruim tien jaar eindigde mijn relatie. Ik verloor mijn thuis, mijn schoonfamilie en veel van mijn vrienden. Ik had alleen mezelf om op terug te vallen.

Uiteindelijk moet je het zelf doen, dat is de les die ik hieruit heb getrokken. Niets is zeker in het leven. Wel had ik de steun van mijn ouders. Als het echt mis zou gaan, zouden zij mij financieel een helpende hand kunnen bieden. Maar hier wilde ik liever geen gebruik van maken. Ik wilde het zelf doen.


Ik was inmiddels al zover met Elibro dat zelfs deze omwenteling me niet meer tegen kon houden. Ik verhuisde en droeg alle financiële lasten zelf. Gelukkig vond ik snel een tijdelijke baan als docent Nederlands aan het ROC. Dit gaf iets meer zekerheid. Op 1 augustus 2013 startte ik met Elibro Tekst & Redactie.

De eerste klanten volgden gestaag. Oktober en november waren drukke maanden. In december en januari bleef het rustig. En met die rust kwam de twijfel: wat als het nou niet zou lukken? In januari liepen mijn WW en de startersperiode bij het UWV af, en ik wist niet hoelang ik nog als invalkracht bij het ROC nodig zou zijn.


Doordat ik minder opdrachten had, had ik wel meer tijd om aan marketing en acquisitie te besteden. En dat loonde: februari tot en met oktober waren drukke, volle maanden. Op 1 november 2014 verstuurde ik mijn vijftigste factuur!

Ik vind het werken aan Elibro zo leuk, dat ik er veel mee bezig ben. Als je werk je passie is, dan doe je dat met liefde. Ik bepaal nu mijn eigen tijd en dat biedt veel vrijheid. Ik creëer mijn eigen werk en bepaal zelf de mogelijkheden.

Toch heb ik ook nog veel te overwinnen. Ik wil van Elibro Tekst & Redactie mijn core business maken. Nu ben ik veel tijd kwijt aan lesgeven op het ROC en de cursus die ik hiervoor volg. Ik wil meer doen aan marketing en acquisitie. Daarnaast moet ik mezelf echt als ondernemer gaan zien en meer ondernemerschap ontwikkelen. Ik doe geen freelance werkzaamheden, maar heb een bedrijf.

Wat zou jij over jezelf vertellen in slechts 250 woorden? Wil jij jouw ondernemersverhaal vertellen? Laat hieronder een reactie achter!

Of wil je met me samenwerken of me inhuren? Stuur dan een mailtje naar info.elibro@gmail.com.


11 keer bekeken

Wil je dat jouw boek er écht komt? Meld je dan aan voor een kennismakingsgesprek. Stuur een mailtje naar info@elibrotekstenredactie.com waarin je kort iets vertelt over jouw boekidee. Ik zal contact met je opnemen, zodat we samen, vrijblijvend kunnen kijken wat de beste volgende stap is voor jou.  ​ ​

Volg me ook op:

  • Grijs Facebook Icon
  • Gray Instagram Icon
  • Gray LinkedIn Icon

© 2013-2019 by Elibro Tekst & Redactie, Schagen. 

All rights reserved.

Foto's Eveline: Kim de Vries Fotografie